Skip to main content

Wandafwerking sauzen van wanden

Wandafwerking door middel van sauzen of latex laten spuiten? Van Kempen schilders zijn experts in het er weer mooi uit laten zien van uw woning. Onze schilders zijn bekwaam, netjes, ervaren en toegewijd aan het leveren van uitstekende schilderwerk.

Weg met die lelijke muur

Wij zorgen ervoor dat u 100% tevreden bent met het werk dat wij voor u uitvoeren. We zijn trots op ons vak en zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om het best mogelijke werk voor u te creëren.

Voor meer informatie of een offerte op lokatie klikt u op de offerte knop en kunt u vrijblijvend een offerte aanvraag doen. Wij streven ernaar om binnen 24 uur contact met u op te nemen.

Strakke Afwerking

Wanden sauzen met latex muurverf of laten spuiten

U kunt uw muren traditioneel laten sauzen met rol en kwast of u kiest ervoor om uw wanden te laten spuiten met latex. Het spuiten van latex is veel egaler dan met rol en kwast.

Latex is een muurverf die wordt gebruikt om het oppervlak van muren en andere oppervlakken te bedekken en te beschermen. Het kan worden aangebracht op kale of droge muuroppervlakken of op behang of andere soorten afwerkingen. De verf kan mat of glanzend zijn en het verschil in eigenschappen is gemakkelijk merkbaar. Matte verven zijn niet reflecterend en geven een vlakke afwerking aan oppervlakken, terwijl glanzende verven een hoogglans glans geven.

Wat zijn wandafwerkingen?

Wandafwerkingen zijn de ontwerpen op het oppervlak van een muur. Ze zijn meestal gedaan met latexverf of behang. Er zijn verschillende soorten wandafwerkingen waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van uw budget en voorkeur. Als u een groot budget heeft, kunt u een binnenhuisarchitect inhuren om uw muren voor u te ontwerpen. Dit is de duurste optie, maar het is het waard als je precies krijgt wat je wilt.

Behang als wandafwerking

Je kunt ook behang gebruiken, dat goedkoper is dan verf, maar ook zijn beperkingen heeft omdat het langer duurt om het op te hangen en er zijn veel ontwerpbeperkingen verbonden aan dit type afwerking.

Wat is latexverf?

Latexverf is een verf op waterbasis die is gemaakt van acrylhars. Op deze manier is het vergelijkbaar met acrylverf, maar het wordt aanbevolen om latexverf op waterbasis te gebruiken als je merkt dat je grotere oppervlakken schildert.

Dit komt vooral omdat latexverf in grotere emmers wordt verkocht, in vergelijking met acrylverf die we in handwerk- en kunstwinkels gewend zijn als kleine tubes. Je krijgt veel meer waar voor je geld als je een hele ruimte schildert met latexverf in plaats van acrylverf.

Welke latex moet ik gebruiken?

Wat u wilt schilderen, zal deze beslissing grotendeels voor u bepalen. Hier is wat achtergrondkennis om u op weg te helpen met uw schildersklus:

Verf bestaat uit kleurpigmenten, die worden toegevoegd aan een bindmiddel op oliebasis of aan een bindmiddel op waterbasis. De verhouding tussen pigment en bindmiddel bepaalt de afwerking van het verfproduct. Een glanzende verf zal veel slijtvaster zijn dan een matte verf.

Emulsie verf is het beste voor interieurs, zoals muren en plafonds. Dit is een verf op waterbasis die slijtvast is en vaak wordt verkocht in emmers van 5 tot 10 liter. Je vindt deze verf meestal in emmers van 10 liter in zowat elke winkel .

Glans is traditioneel op oliebasis, maar is nu ook te vinden in een versie op waterbasis. Glans is geweldig voor badkamers omdat het vrij gemakkelijk kan worden schoongemaakt, maar we gebruiken het ook graag in keukens en zelfs in de slaapkamer.

Satijn staat bekend als een laag glanzende verf . Het heeft een lichte glans in zijn kleur, daarom is eierschaal de hoofdtoon waarin je satijnverf zult aantreffen. Als het op de juiste manier wordt gebruikt, kan het een goede hoeveelheid diepte aan een kamer toevoegen.

Zie je hoe de meeste verven zonder poespas in snelle categorieën kunnen worden onderverdeeld? We noemden zelfs latexverf zonder de naam te gebruiken – dat klopt, emulsie en latexverf zijn hetzelfde.