Skip to main content

Renovlies

Wat is renovatievlies en waar wordt het voor toegepast?

Naadloze afwerking

Wat is renovlies behang?

Het behang is gemaakt van papier met vezels. Dit geperste glasvliesbehang heeft een glad oppervlak. Het heeft dezelfde uitstraling als een gestucte muur en is geschikt voor egale muren. Renovlies behang is sterk en goedkoop.

Perfecte oplossing

Renovatievlies

Woon je in een oud huis of een nieuwbouwwoning, of heb je een bedrijfspand? Kijk dan eens naar de structuur van de muren. U zult waarschijnlijk gebreken zien zoals: gaatjes, kieren, krimpscheuren, vlekken en oneffenheden.

Het is eenvoudig om dit op te lossen, zonder dat u gebruik maakt van een dure stukadoor. Renovlies behang is een uitstekend alternatief voor stucwerk bij renovaties. De laatste jaren is dit behang steeds populairder geworden als alternatief voor stucwerk.

Reno / renovatievlies

Reno zit in het woord renovlies. De eigenlijke naam van deze behangsoort is renovatievlies. Dit vertelt waar het voor gebruikt wordt. Renovlies behang is een behangsoort waarbij vinyl of gewoon papier dat op een vliesstof is aangebracht.

Het wordt gebruikt bij wandafwerking om scheuren te verbergen. Deze gebreken komen vaak voor in oudere woningen.

De muren van een nieuwbouwwoning kunnen in de eerste maanden nog heel wat vocht kan bevatten, waardoor scheurtjes kunnen ontstaan. Renovlies behang bedekt de scheuren en voorkomt ook nieuwe scheuren door dat het renovlies het vocht goed kan absorberen.

Renovlies behang is een goede keuze voor elk renovatieproject omdat het een afgewerkte look geeft zonder dat het u een fortuin kost.

Renovlies behang voordelen

Erg populair als behangsoort is renovlies momenteel want dit type behang heeft veel voordelen:

 • Het maakt de muren glad en egaal
 • Goedkope wandafwerking
 • Verbergt kleine gaatjes
 • Is gemakkelijk te schilderen
 • kan over behangen worden
 • Stoot en krasbestendig

Van Kempen schilders maakt gebruik van de beste materialen en merken waaronder Meesterhand.
Voorbeelden van renovliesbehang projecten:

Wat doet renovlies behang met mijn interieur?

Door renovlies behang creëer je een uitstekende basis om op te sauzen of latex te spuiten. Renovlies behang laat iedere nieuwe of oude woning, winkel kantoor weer als nieuw ogen.
Dit is een geweldige aanvulling als het gaat om wandrenovatie of wandafwerking. Het is een oplossing voor de scheurtjes en gaatjes in de muren of wanden.

Het is een relatief goedkope oplossing bij elk renovatieprojecten. Het is een product dat wordt gebruikt als alternatief voor stucwerk. Renovlies behang is prachtig egaal en heeft geen textuur.

Welke soorten renovlies behang zijn er?

Er zijn verschillende diktes renovatiebehang te vinden. Hier hangt de keuze van uw muurrenovatie af van de mate van oneffenheden.

De ondergrond:

 • De muur is glad en gepleisterd met minimale scheuren
 • De muur is glad en gebarsten
 • Glad oppervlak, zoals een geschilderde muur
 • De uit gepleisterde Gyproc of gipsplaat is glad en egaal
 • Het gladde oppervlak van hout of pleister is poreus
 • Zeer gestructureerde en niet gladde oppervlakken zijn onder meer sierpleister en glasvezelbehang

De kenmerken van het behang zijn bepalend voor de keuze van het renovatiebehang:

 • Het behang is al voor geschilderd
 • Geluidsabsorberend en energiebesparend
 • Het is anti-allergisch voor aanraking op natuurlijke basis
 • Verkrijgbaar in verschillende diktes

Verschillende diktes

Het renovlies behang is verkrijgbaar in verschillende diktes. Welke dikte voor u van toepassing is, hangt onder meer af van het type wand. Over het algemeen kan worden gesteld dat hoe grover de structuur van de de muur, hoe dikker het geweven behang moet zijn. Het meest gebruikte behang is 150 gram dik. Behang van deze dikte is prettig in gebruik, verbergt kleine oneffenheden goed, is stootvast en heeft geen structuur.

Extra zwaar renovlies behang

Het nieuwe 200 grams/m2 renovlies behang heeft een extra witte kleur, is extra voor geverfd en laat na het schilderen geen vezels achter. Dit geeft een super gladde afwerking. Wil je behang met een damp doorlatend systeem, kies dan voor renovatiebehang serie 40200 en 40300. Maak gebruik van minerale muurverf voor een perfecte afwerking en bescherming van uw muur.

Renovliesbehang en latex spuiten voor het beste eindresultaat!

Het allermooiste eindresultaat na het behangen met renovatievlies behang wordt behaald door latex spuiten. Alleen deze combinatie zorgt voor een super strak en glad eindresultaat.